Publikasjoner


utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ KonferanseBergen Assembly


Instagram / Facebook / Twitter

Personvern
Mark
NO / EN  

Ute Nå: Side Magazine,
The Tourist


22.06.2022 Kollasj av Yasmine d’O. 

       
Bergen Assembly, vår convener Saâdane Afif og ansvarlig redaktør Yasmine d’O. er glade for å lansere den femte utgaven av Side Magazine, som gir form til rollefiguren, Turisten.

Kjære Turist – hva har du med deg hjem fra dine spennende reiser? Hvilke minner svirrer rundt under solhatten din?

I denne utgaven av Side Magazine blir vi med Turisten på søken etter suvenirer. Turisten blir ofte beskyldt for bidra til en overfladisk forbrukerkultur, men drives ut på reise av et ektefølt ønske om å finne mening – med alle sansene skjerpet går Turisten inn i nye og uante situasjoner for å skape og samle minner.
Abdelmajid Arrif tar oss med til et «Territory of Misunderstandings» – den berømte Jemaa el-Fna-plassen i Marrakech; i «Bekjennelser» fra slutten av 300-tallet analyserer St. Augustin styringsmekanismene i egne erindringer; Daniel Buren skrev i 1988 om sin serie «Photo-Souvenirs» – i teksten minner Buren oss på forskjellen mellom et fotografi av et kunstverk og kunstverket selv. Maggie Popkin reflekterer over fenomenet suvenirer. Xavier de Maistres skildring av å reise rundt i rommet hvor han satt i husarrest i Torino i 1794, er sammenstilt med fotografier av kunstneren Dominique Gonzales-Foerster. Moses März refererer til Edouard Glissants Poétique de la relation for å utforske temaene grenser, migrasjon og det politiske fellesskapet i samtidens Tyskland. Til slutt reflekterer Ida Lødemel Tvedt over forholdet til hjembyen sin gjennom Ragnar Kjartanssons monumentale skulptur som ingen tilreisende flypassasjer kan gå glipp av å se, og spør: BERGEN?
 
Ansvarlig redaktør: Yasmine d’O.
Sjefredaktør: Louisa Elderton
Medvirkende redaktør: Jonas von Lenthe
Konsept: Saâdane Afif
Redaksjonskoordinator: Alix Chambaud
Researchassistent: Eirini Fountedaki
Oversettelser: Nina Kettiger
Grafisk design: Neue Gestaltung, Berlin
       
Redaksjonskomiteen for The Tourist består av Saâdane Afif, Anna Bühler, Alix Chambaud, Louisa Elderton, Eirini Fountedaki, Ingrid Haug Erstad, Jonas von Lenthe, Yasmine d’O., Pit Stenkhoff, og Kirsten Wandschneider.
 
Side Magazine vil publiseres i syv utgaver fram mot åpningen av Yasmine og Heptaederets syv sider i september. En åttende spesialutgave vil bli publisert etter åpningen.

Bergen Assembly takker Bergen kommune og Norsk kulturråd for støtte til prosjektet. Vi takker også Ministère de la Culture, Institut Français, Perspektive, og PSSBL.

Side Magazine utgis av Wirklichkeit Books.

Bestill her:
I Norge hos Tekstallmenningen.no, eller andre steder i verden, fra Wirklichkeitbooks.com.


Bergen Assembly 2022
Utstilling: 8.9. — 6.11.2022
Åpningsdager: 8.9. — 11.9.2022