Mark

Om

NO / EN


Bergen Assembly er en fleksibel modell for kunstproduksjon som leder frem til offentlige arrangementer i Bergen hvert tredje år. Hver treårssyklus ledes av en eller flere convenere som står fritt til å utforme og organisere prosjektet slik de ønsker, og kan derfor ha helt ulik karakter fra gang til gang.

Bergen Assembly ble etablert i etterkant av Bergen Biennial Conference, som fant sted i 2009 som svar på Bergen kommunes forslag om å etablere en internasjonal biennale for samtidskunst. Konferansen, der internasjonale kuratorer, kunstnere og akademikere diskuterte spørsmålet «To biennial or not to biennial?», resulterte i The Biennial Reader (Hatje Cantz/Bergen Kunsthall, 2010) – til dags dato den mest omfattende publikasjonen om biennalers og periodiske utstillinger og arrangementers historie og praksis i et globalt perspektiv.

Den første utgaven av Bergen Assembly, Monday Begins on Saturday, ble arrangert i 2013 med Ekaterina Degot og David Riff som convenere og var utformet som en fortelling som utfoldet seg via en rekke utstillingssteder. Den andre utgaven ble arrangert i 2016, ledet av kunstneren og komponisten Tarek Atoui, forsker- og kuratorkollektivet freethought, og utstillingsplatformen PRAXES. Hver av disse laget sitt eget, uavhengige prosjekt. Tredje utgave, Actually, the Dead Are Not Dead, ble arrangert i 2019, ledet av  Iris Dressler og Hans D. Christ i samarbeid med en arbeidsgruppe bestående av ti kunstnere, kuratorer, skribenter og politiske aktivister. De utforsket nye ideer om hva vi legger i begrepet «politisk forsamling». Siste utgave av  Bergen Assembly, Yasmine og Heptaederts syv sider, ble arrangert i 2022, med kunstneren Saâdane Afif som convener.

Neste utgave vil bli arrangert i 2025.

Kontoret i Halfdan Kjerulfs gate 4, 5017 Bergen, er åpent mandag til fredag.


For generelle henvendelser kontakt:
post@bergenassembly.no

Bergen Assembly-team
Ingrid Haug Erstad
Direktør
ingrid@­bergenassembly.no

Kirsten Wandschneider
Prosjektleder
kirsten@­bergenassembly.no

Christine V. Olsen
Administrativ koordinator & HSC
christine@­bergenassembly.no

Tor Steffen Espedal
Prosjektkoordinator
tor@­bergenassembly.no

Vilde Salhus Røed
Prosjektkoordinator
vilde@­bergenassembly.no

Dipha Thiruchelvam
Aktivitet- & presseansvarlig
dipha@­bergenassembly.no

Embla Sunde Myrva
Sosiale medier og digitalt innhold
embla@­bergenassembly.no

Eirik Hunnes
Barsjef

Kunstnerisk råd
Ina Blom
Maria Hlavajova
Ranjit Hoskote
Solveig Øvstebø
Anselm Franke
Anais Tondeur
Michael Marder

Styre
Stein Olaf Onarheim (styreleder)
Henriette Gallus
Pedro Gómez-Egaña
Hanne Mugaas
Sveinung Unneland

PERSONVERN