utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ Konferanse
Bergen Assembly
abonner


Instagram / Facebook / TwitterMark

Om

NO / EN


        Bergen Assembly er en fleksibel modell for kunstproduksjon som leder frem til offentlige arrangementer i Bergen hvert tredje år. Hver treårssyklus ledes av en eller flere convenere som står fritt til å utforme og organisere prosjektet slik de ønsker, og kan derfor ha helt ulik karakter fra gang til gang.

        Bergen Assembly ble etablert i etterkant av Bergen Biennial Conference, som fant sted i 2009 som svar på Bergen kommunes forslag om å etablere en internasjonal biennale for samtidskunst. Konferansen, der internasjonale kuratorer, kunstnere og akademikere diskuterte spørsmålet «To biennial or not to biennial?», resulterte i The Biennial Reader (Hatje Cantz/Bergen Kunsthall, 2010) – til dags dato den mest omfattende publikasjonen om biennalers og periodiske utstillinger og arrangementers historie og praksis i et globalt perspektiv.

        Den første utgaven av Bergen Assembly, Monday Begins on Saturday, ble arrangert i 2013 med Ekaterina Degot og David Riff som convenere og var utformet som en fortelling som utfoldet seg via en rekke utstillingssteder. Den andre utgaven ble arrangert i 2016, ledet av kunstneren og komponisten Tarek Atoui, forsker- og kuratorkollektivet freethought, og utstillingsplatformen PRAXES. Hver av disse laget sitt eget, uavhengige prosjekt. Siste utgave, Actually, the Dead Are Not Dead, ble arrangert i 2019, ledet av Iris Dressler og Hans D. Christ i samarbeid med en arbeidsgruppe bestående av ti kunstnere, kuratorer, skribenter og politiske aktivister. De utforsket nye ideer om hva vi legger i begrepet «politisk forsamling». Neste utgave av Bergen Assembly vil bli arrangert i 2022, med kunstneren Saâdane Afif som convener.


Bergen Assembly håper å holde kontoret åpent som et tilgjengelig arbeidssted og arrangementssted når sosial distansering ikke lenger er påkrevd.

Kontoret i Halfdan Kjerulfs gate 4, 5017 Bergen, er åpent mandag til fredag 10 – 17, så langt pandemirestriksjoner tillater dette.


Ingrid Haug Erstad
Direktør
ingrid@bergenassembly.no

Kirsten Wandschneider
Prosjektleder
kirsten@bergenassembly.no

Tor Steffen Espedal
Prosjektkoordinator
tor@bergenassembly.no

Christa Mako Teigen
Kommunikasjonskoordinator
christa@bergenassembly.no

Christine V. Olsen
(i permisjon)
Administrativ koordinator christine@bergenassembly.no

Dipha Thiruchelvam
Administrativ koordinator  dipha@bergenassembly.no

Josephine Van De Walle
Partnere og Kunstnerisk Råd
josephine@bergenassembly.no
PERSONVERN

Styre:


Stein Olaf Onarheim (Styreleder)
Henriette Gallus
Pedro Gómez- Egaña
Hanne Mugaas
Sveinung Unneland

Kunstnerisk råd:


Ina Blom
Solveig Øvstebø
Ranjit Hoskote
Michael Marder
Maria Hlavajova
Anselm Franke
Anaïs Tondeur