utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ Konferanse
Bergen Assembly
abonner


Instagram / Facebook / TwitterMark

Bergen Assembly 2022

NO / EN


Convener 


        Til vår fjerde utgave, som finner sted i 2022, har Bergen Assembly utnevnt kunstneren Saâdane Afif som convener.

        Saâdane Afif har siden tidlig på 2000-tallet vært internasjonalt anerkjent for å initiere tematiske prosjekter som strekker seg over ulike formater, medier og institusjonelle rammeverk. Afif lar motivene utvikles over tid gjennom samarbeid med og innspill fra en rekke konstellasjoner av utøvere fra ulike disipliner, der nye bidrag til arbeidene stadig genereres og omfavnes.


Saâdane Afif (f. 1970 i Vendôme i Frankrike) lever og arbeider. 

        Han har hatt utstillinger som This is Ornamental i Kunsthalle Wien Karlsplatz i Østerrike (2018), Paroles i Wiels Brussels i Belgia (2018), The Fountain Archives i Foundation Jumex i Mexico, Nouveau Musée National de Monaco i Monaco og Centre Pompidou i Paris i Frankrike (2017 og 2019) og Anthologie de l’Humour Noir i Museum für Moderne Kunst – MMK Zollamt i Frankfurt og Centre Pompidou i Paris (2010 og 2013).
            Arbeidene hans har vært vist ved documenta 12 (2007), den 8. Berlin-biennalen (2014), Marrakech-biennalen (2014), den 56. Venezia-biennalen (2015), den 1. og 6. Moskva-biennalen (2005 og 2015) og Taipei-biennalen (2016).

                Afif har mottatt prisene Prix International d’Art Contemporain de la Fondation Prince Pierre de Monaco (2006), Prix Marcel Duchamp (2009), Preis der Günther-Peill-Stiftung (2012) og Prix Meurice pour l’art contemporain (2015).Kurator


        Bergen Assembly og vår convener Saâdane Afif er glade for å kunngjøre Yasmine d’O. som kurator for den fjerde utgaven av Bergen Assembly i 2022.

        Afif har invitert Yasmine d'O. til å videreutvikle sin pågående søken etter Heptaederet – et massivt legeme med syv gåtefulle sider.

        “Jeg har i noen år nå lett etter en forunderlig form: et legeme med syv sider. Den franske forfatteren Thomas Clerc avslørte denmulige eksistensen av dette legemet for meg. I et kortfattet, delikat skuespill titulert Heptaederet, fortolket han de syv sidene som de syv karakterene i stykket. Karakterene, i den rekkefølge de opptrer, er Professoren, Lurendreieren, Mopedisten, Sannsigeren, En Akrobat(er), Kullmannen og Turisten. Som du kanskje har lagt merke til, ligner disse karakterene et spill en tarotkortstokk og det er passende, for arbeidet mitt som kurator vil krever en viss grad av spådomskunst. Jeg gjør meg nå kjent med de syv karakterene i Heptaederet, utforsker dem og blir kjent med dem gjennom deres underlige navn. De vil så bli ledetrådene som gir retning for de syv utstillingene som former de syv sidene av Bergen Assembly 2022."


              Kuratoren Yasmine d’O. har base i Berlin. Ved å undersøke identiteter som formes – i motsetning til nedarvede identiteter – foretrekker hun avlingen fremfor røttene. I sitt arbeid utforsker hun alternative narrativ og en tverrfaglige tilnærminger til fiksjon. Hun er opptatt av migrasjon av ideer, hybridisering og mutasjon, og av mytologier om det konstruerte selvet. Afif og d’O. har samarbeidet siden 2014, senest i den aktuelle utstillingen The Fountain Archives ved Fundació Antoni Tàpies, i Barcelona.
8. september – 6. november 2022 
Convener:
Saâdane Afif

Kurator:
Yasmine d’O.

Side Magazine  


Side Magazine er tenkt som et sted for utforskning i forkant av den fjerde utgaven av Bergen Assembly. Side Magazine er dedikert til de syv rollene i skuespillet Heptaederet, skrevet av den franske poeten, essayisten og akademikeren Thomas Clerc i 2016.


For å holde deg oppdatert om utviklingen av neste utgave og kommende arrangementer: Abonner på Bergen Assemblys nyhetsbrev.