utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ KonferanseBergen Assembly


Instagram / Facebook / Twitter

AKKREDITERING

Mark
NO / EN

        I fjerde utgave av Bergen Assembly inviterer kurator Yasmine d’O. publikum til å følge en annen Yasmine, en oppdiktet person, i hennes søken etter en gåtefull form – en syvsidet, tredimensjonal figur kalt Heptaederet. Hun blir ledsaget av syv særegne figurer som hun møter på ferden: Professoren, Lurendreieren, Mopedisten, Sannsigeren, En akrobater, Kullmannen og Turisten.

        Disse rollefigurene gir også navn til syv utstillinger på ulike visningssteder i Bergen mellom 8. september og 6. november 2022. I hver utstilling finner du tre forskjellige kunstneriske perspektiver, som belyser de syv figurene på ulike måter. Når du har fulgt Yasmine gjennom møtene med hver og en av dem, er det minnene og opplevelsene du sitter igjen med, som gir form til ditt eget heptaeder.

        Historien om Yasmines søken etter Heptaederet kommer fra et skuespill av den franske forfatteren Thomas Clerc, basert på en performance Saâdane Afif fremførte i Marrakech i 2014. Performancen ga utspring til en idé som siden har vandret fra Marokko og nordover. På veien har idéen støtt på ulike situasjoner og personer, og gjennom disse møtene blitt utfylt og forvandlet til en ny form – Bergen Assembly 2022.Professoren
med Lars Korff Lofthus, Gruppo Petrolio og George Grosz ved Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen (KMD)

Lurendreieren
med Bernhard Martin, GRAU og Neue Gestaltung i Bergen Kunsthall

Mopedisten
med Denicolai & Provoost, Katia Kameli og Shirin Sabahi på Bryggens Museum

Sannsigeren
med Alvaro Urbano, Jessika Khazrik og Miriam Stoney i Østre Skostredet – Østre: hus for lydkunst og elektronisk musikk, Northing Space, en institusjon som promoterer og formidler østasiatisk kunst og kultur i Norge, og et gammelt trehus.

Kullmannen
med Augustin Maurs, Claude Debussy og et utvalg kullskulpturer laget av kullgruvearbeidere i Gyldenpris Kunsthall

En akrobater
med Protektorama, Schwarmwesen og Transformella (næret og pleiet av JP Raether) i Kunsthall 3,14

Turisten
med Daniel Buren, Dominique Gonzalez-Foerster og Sol Calero i Permanenten og Kafé Mat & Prat på Engen behandlingssenter.  

        I tiden fram mot utstillingsåpningene kan du utforske Heptaederets syv sider gjennom de syv utgavene av Side Magazine, som publiseres av Wirklichkeit Books. Utgavene der vi møter Professoren, Mopedisten, Lurendreieren, Sannsigeren, Turisten og Kullmannen er allerede lansert. Det neste magasinet, viet en Akrobater, kommer snart. 

        Bergen Assembly er støttet av Bergen kommune, Vestland Fylkeskommune og Norsk Kulturråd.Convener 


        Til vår fjerde utgave, som finner sted i 2022, har Bergen Assembly utnevnt kunstneren Saâdane Afif som convener.

        Saâdane Afif har siden tidlig på 2000-tallet vært internasjonalt anerkjent for å initiere tematiske prosjekter som strekker seg over ulike formater, medier og institusjonelle rammeverk. Afif lar motivene utvikles over tid gjennom samarbeid med og innspill fra en rekke konstellasjoner av utøvere fra ulike disipliner, der nye bidrag til arbeidene stadig genereres og omfavnes.


Saâdane Afif (f. 1970 i Vendôme i Frankrike) lever og arbeider. 

        Han har hatt utstillinger som This is Ornamental i Kunsthalle Wien Karlsplatz i Østerrike (2018), Paroles i Wiels Brussels i Belgia (2018), The Fountain Archives i Foundation Jumex i Mexico, Nouveau Musée National de Monaco i Monaco og Centre Pompidou i Paris i Frankrike (2017 og 2019) og Anthologie de l’Humour Noir i Museum für Moderne Kunst – MMK Zollamt i Frankfurt og Centre Pompidou i Paris (2010 og 2013).
            Arbeidene hans har vært vist ved documenta 12 (2007), den 8. Berlin-biennalen (2014), Marrakech-biennalen (2014), den 56. Venezia-biennalen (2015), den 1. og 6. Moskva-biennalen (2005 og 2015) og Taipei-biennalen (2016).

                Afif har mottatt prisene Prix International d’Art Contemporain de la Fondation Prince Pierre de Monaco (2006), Prix Marcel Duchamp (2009), Preis der Günther-Peill-Stiftung (2012) og Prix Meurice pour l’art contemporain (2015).Kurator
        Bergen Assembly og vår convener Saâdane Afif er glade for å kunngjøre Yasmine d’O. som kurator for den fjerde utgaven av Bergen Assembly i 2022.

        Afif har invitert Yasmine d'O. til å videreutvikle sin pågående søken etter Heptaederet – et massivt legeme med syv gåtefulle sider.

        “Jeg har i noen år nå lett etter en forunderlig form: et legeme med syv sider. Den franske forfatteren Thomas Clerc avslørte denmulige eksistensen av dette legemet for meg. I et kortfattet, delikat skuespill titulert Heptaederet, fortolket han de syv sidene som de syv karakterene i stykket. Karakterene, i den rekkefølge de opptrer, er Professoren, Lurendreieren, Mopedisten, Sannsigeren, En Akrobat(er), Kullmannen og Turisten. Som du kanskje har lagt merke til, ligner disse karakterene et spill en tarotkortstokk og det er passende, for arbeidet mitt som kurator vil krever en viss grad av spådomskunst. Jeg gjør meg nå kjent med de syv karakterene i Heptaederet, utforsker dem og blir kjent med dem gjennom deres underlige navn. De vil så bli ledetrådene som gir retning for de syv utstillingene som former de syv sidene av Bergen Assembly 2022."


              Kuratoren Yasmine d’O. har base i Berlin. Ved å undersøke identiteter som formes – i motsetning til nedarvede identiteter – foretrekker hun avlingen fremfor røttene. I sitt arbeid utforsker hun alternative narrativ og en tverrfaglige tilnærminger til fiksjon. Hun er opptatt av migrasjon av ideer, hybridisering og mutasjon, og av mytologier om det konstruerte selvet. Afif og d’O. har samarbeidet siden 2014, senest i den aktuelle utstillingen The Fountain Archives ved Fundació Antoni Tàpies, i Barcelona.

Utstillinger og eventer:
8.9. – 6.11.2022

Åpningsdager:
8.–11.9.2022


Convener:
Saâdane Afif

Kurator:
Yasmine d’O.


Side Magazine  


Side Magazine er tenkt som et sted for utforskning i forkant av den fjerde utgaven av Bergen Assembly. Side Magazine er dedikert til de syv rollene i skuespillet Heptaederet, skrevet av den franske poeten, essayisten og akademikeren Thomas Clerc i 2016.


For å holde deg oppdatert om utviklingen av neste utgave og kommende arrangementer: Abonner på Bergen Assemblys nyhetsbrev.

Team for Bergen Assembly 2022

Ingrid Haug Erstad
Direktør
ingrid@bergenassembly.no

Kirsten Wandschneider
Prosjektleder
kirsten@bergenassembly.no

Christa Mako Teigen
Kommunikasjon- & internasjonal presseleder
christa@bergenassembly.no

Dipha Thiruchelvam
Eventer- & norsk presseleder
dipha@bergenassembly.no

Christine V. Olsen
Administrativ koordinator  christine@bergenassembly.no

Tor Steffen Espedal
Prosjektkoordinator
tor@bergenassembly.no

Vilde Salhus Røed
Prosjektkoordinator
vilde@bergenassembly.no

Sasha Azanova
Prosjektkoordinator
sasha@bergenassembly.no

Louisa Elderton
Sjefsredaktør, Side Magazine / Kommunikasjonskoordinator,
Bergen Assembly
louisa@bergenassembly.no

Alix Chambaud
Redaksjonskoordinator,
Side Magazine
sidemagazine@bergenassembly.no

Eirini Fountedaki
Researchassistent
eirini@bergenassembly.no

Tord Øyen
Produksjons- & arkitektkoordinator
tord@bergenassembly.no

Fergus Tibbs
Produksjons- & teknisk koordinator
tibbsfergus@gmail.com

Daniela Ramos Arias
Formidlings- og samarbeidsprodusent
daniela@bergenassembly.no

Torleif Bay
Formidlings- og samarbeidsprodusent
torleif@bergenassembly.no

Ruby Eleftheriotis
Formidling- og samarbeidsassistent
formidling@bergenassembly.no

Embla Sunde Myrva
Assistent for sosiale medier og digitalt innhold
embla@bergenassembly.no