Publikasjoner


utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ KonferanseBergen Assembly


Instagram / Facebook / Twitter

Personvern
Mark
NO / EN  

Ute Nå: Side Magazine,
An Acrobats


12.09.2022 Kollasj av Yasmine d’O. 

Bergen Assembly, vår convener Saâdane Afif og ansvarlig redaktør Yasmine d’O. er glade for å lansere den syvende utgaven av Side Magazine, som gir form til rollefiguren en Akrobater.

Kjære Akrobater, hva slags utrolige figurer skal du rekke opp idag foran våre trangsynte blikk?

Den syvende og siste ordinære utgaven av Side Magazine er viet til rollefiguren en Akrobater (som “ sammen er som en” slik Thomas Clerc beskriver i skuespillet sitt Heptaederet). To for en er løftet om et selv, fri fra den kvelende leken rundt rigide identiteter. Gående på hendene, opp-ned, føttene pekende opp mot himmelen, i full opposisjon med tyngdekraften: en Akrobater inviterer oss til å snu opp-ned på tingenes etablerte orden.

Syv bidragsytere kaster lys over denne rollefiguren: Jörg Heiser tar oss med på en stadig snirklende reise gjennom den overbærende kraften til tyngdekraften. Anton Escher ser på hvordan en gruppe Marokkanske akrobater har blitt invitert verden rundt for å vise fram deres evner, og har dermed også har tatt del i den nye tradisjonen for høykvalifisert migrasjon. Anri Sala og Tacita Dean kontekstualiserer Sala sitt arbeid, A Spurious Emission (2007). Gerald Bär forteller oss hvordan Fernando Pessoa brukte spesifikke litterære strategier for å dyrke frem en følelse av fremmedgjøring i ham selv. Eran Schaerf gir liv til sine mange indre stemmer, som også holder til i manuset hans til performancen, Blinded in Remembering the Present? Ask Franz. Til slutt, tar kuratoren Marcella Lista oss med på en reise gjennom La Ribot sin konseptuelle serie, Distinguished Pieces med utvalgte sider fra den denne legendariske koreografens notatbøker, her publisert som faksimiler.
 
Ansvarlig redaktør: Yasmine d’O.
Sjefredaktør: Louisa Elderton
Medvirkende redaktør: Jonas von Lenthe
Konsept: Saâdane Afif
Redaksjonskoordinator: Alix Chambaud
Researchassistent: Eirini Fountedaki
Oversettelser: Christoph Jehlicka, Nina Kettiger
Korrektur: Diane Fortenberry
Design: Neue Gestaltung, Berlin
www.neuegestaltung.de

    
Redaksjonskomiteen for an Acrobats består av Saâdane Afif, Anna Bühler, Alix Chambaud, Louisa Elderton, Eirini Fountedaki, Jonas von Lenthe, Yasmine d’O., Pit Stenkhoff, Kirsten Wandschneider, og Asya Yaghmurian.
 
Side Magazine vil publiseres i syv utgaver fram mot åpningen av Yasmine og Heptaederets syv sider i september. En åttende spesialutgave vil bli publisert etter åpningen.

Bergen Assembly takker Bergen Kommune og Norsk Kulturråd for støtte til prosjektet. I tillegg takker vi Ministère de la Culture, Institut Français Deutschland, PERSPEKTIVE og CRAVAN for støtten til Side Magazine an Acrobats.

Side Magazine utgis av Wirklichkeit Books.

Bestill her:
I Norge hos Tekstallmenningen.no, eller andre steder i verden, fra Wirklichkeitbooks.com.


Bergen Assembly 2022
Utstilling: 8.9. — 6.11.2022
Åpningsdager: 8.9. — 11.9.2022
Bestill: 
︎︎︎Fra Norge
︎︎︎Resten av verden