Publikasjoner


utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ KonferanseBergen Assembly


Instagram / Facebook / Twitter

Personvern
Mark
NO / EN  

Ute Nå: Side Magazine, The Moped Rider


18.01.2022
Kollasj av Yasmine d’O.

Bergen Assembly, vår convener Saâdane Afif og ansvarlig redaktør Yasmine d’O. lanserer nå andre utgave av Side Magazine, viet til rollefiguren Mopedisten.

Side Magazine er et sted for utforskning der hver utgave går i dybden på en av de syv rollene i skuespillet The Heptahedron, skrevet av den franske forfatteren Thomas Clerc i 2016 . Disse rollefigurene er retningsgivende for de syv utstillingene som skal utgjøre neste utgave av Bergen Assembly. Den første utgaven av magasinet introduserte leserne for Professoren, denne utgaven handler om Mopedisten, og i de neste utgavene skal vi bli kjent med Lurendreieren, Sannsigeren, En Akrobater, Kullmannen og Turisten. 

Så, kjære mopedist, hva har du på lur under hjelmen?

Lars Ole Kristiansen inviterer leserne med på en reise bakpå mopeden sin, der han følger Nanni Morettis Vespa gjennom det første kapittelet av filmen Caro Diario (1993). Patrick Jagoda sammenligner rollefiguren Mopedisten med en dataspiller som spiller i såkalte åpne verdener og utforsker digitale landskap. Michèle Bernstein gir oss et glimt av livene til romanfigurene Gilles og Carole via deres sene nattevandringer rundt i Paris i 1960-årene, i kapittel to av All the King’s Horses (1960). Pierre-Henry Frangne tar den evige forflytningen til Mopedisten i en mer abstrakt retning når han drar snirklete linjer mellom barokkens arabesker og symbolistisk poesi. Med utgangspunkt i Centre Pompidou-utstillingen Les Immatériaux ("de immaterielle") fra 1985, kuratert av Jean-François Lyotard, diskuterer Yasmine d’O. publikums rolle i utstillingen med Marcella Lista, sjefskurator ved Centre Pompidou, og den franske kuratoren og skribenten Lou Ferrand. Kristian Vistrup Madsen analyserer serien av malerier Two Men Contemplating the Moon (1819–1930) av Caspar David Friedrich, som aldri hadde blitt til hvis ikke kunstneren hadde satt sine bein utenfor atelieret. Til slutt i denne andre utgaven forteller Haci Akman om sitt forhold til og mytene rundt Bergens syv fjell.

Redaksjonskomiteen for Mopedisten består av Saâdane Afif, Anna Bühler, Alix Chambaud, Louisa Elderton, Jonas von Lenthe, Yasmine d’O., Tatiana Rybaltchenko og Pit Stenkhoff.

Ansvarlig redaktør: Yasmine d’O.
Konsept: Saâdane Afif
Sjefredaktør: Louisa Elderton
Medvirkende redaktør: Jonas von Lenthe
Redaksjonskoordinator: Alix Chambaud
Researchassistent: Tatiana Rybaltchenko    
Korrektur: Hannah Satz
Oversettelser: Katia Porro, Victor Szepessy og Sunniva Vik
Grafisk design: Neue Gestaltung, Berlin  

Bergen Assembly takker Bergen kommune og Norsk kulturråd for støtte til prosjektet. Side Magazine, Mopedisten er også støttet av Fundació Antoni Tàpies.

Side Magazine utgis av Wirklichkeit Books.

Bestill her:
I Norge, eller andre steder i verden fra Wirklichkeitbooks.com.


Bergen Assembly 2022
Utstilling: 8.9. — 6.11.2022
Åpningsdager: 8.9. — 11.9.2022