Publikasjoner


utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ KonferanseBergen Assembly


Instagram / Facebook / Twitter

Personvern
Mark
NO / EN
 


Taiwan x Norway: Lin, Pei-Han & Yeh, Kuan-Cheng


Dato: 03.05.2024
Tid: 17:00-21:00
Arrangør: Lin, Pei-Han & Yeh, Kuan-ChengTaiwan x Norway er et prosjekt av Lin, Pei-Han & Yeh, Kuan-Cheng, som har som mål å fremme kulturell utveksling og samarbeid, og er en del av Lins kunstopphold med USF & BEK, med et spesifikt fokus på skjæringspunktet mellom taiwansk og samisk/norsk kultur.

Gjennom nyskapende initiativer innen kunst og mat ønsker vi å skape meningsfulle forbindelser og fremme en dypere forståelse av kulturelt mangfold. Målgruppen er både lokalbefolkningen, asiater og samer, og den sensoriske opplevelsen av visuell kunst og smak vil bidra til å knytte disse ulike gruppene sammen.

Lin og Yeh, som begge kommer fra Taiwan, deler en dyp tilknytning til sine forfedres røtter, noe som danner grunnlaget for deres kunstneriske virksomhet. De har nylig fullført sine mastergrader i Norge, og har begitt seg ut på en kunstnerisk oppdagelsesreise dypt forankret i sporene etter sine forfedre.

Lins kunstneriske forskning dykker ned i de historiske fortellingene og den kulturelle arven fra hennes taiwanske slekt. Hun henter inspirasjon fra sine familiære røtter og utforsker temaer som identitet, minne og kulturell motstandskraft i sine kunstverk. Lin liker å kombinere østlig og vestlig materiale i sin kunstneriske forskning. Gjennom sitt kunstneriske uttrykk søker Lin å avdekke og hedre historiene til sine forfedre, og vever en vev av personlig og kollektiv historie i Sápmi og Taiwan.

Yehs kunstneriske arbeid har også røtter tilbake til forfedrene, som utgjør en viktig del av hans kreative utforskning og uttrykk. Med røtter dypt forankret i den taiwanske arven er Yehs kunstneriske reise gjennomsyret av en følelse av ærbødighet for sine forfedre. En del av masterprosjektet hans var inspirert av bestemors mat, og han mener at smakssansen vekker minner og knytter mennesker sammen.
Sted
Halfdan Kjerulfs gate 4
5017 Bergen
Hvis du eller din gruppe er interessert i å bruke kontoret,
ta kontakt på: events@bergenassembly.no