Publikasjoner


utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ KonferanseBergen Assembly


Instagram / Facebook / Twitter

Personvern
Mark
NO / EN
 


Solidaritetskort for politiske fanger i Belarus


Dato: 15.05.2024
Tid: 18:00-20:00
Arrangør: SolibelSolibel.no

Bli med Solibel den 15. mai kl. 17.30 på Bergen Assembly for å skrive solidaritetsbrev til hviterussiske politiske fanger. For mange kan det å motta et brev med støtte og solidaritet gi litt motivasjon og lyse opp dagen. Skriv om dagen din, følger du med på sport og vil dele, beskriv en morsom anekdote etc.

De er vanlige mennesker som har vist ekstraordinært mot i frihetens og demokratiets navn, ofte vel vitende om hva slags forfølgelse de vil bli utsatt for (politisk undertrykkelse har vært en del av regimets grep om makten siden slutten av 90-tallet).

For tiden er det over 1379 politiske fanger i Hviterussland (det reelle tallet er mye høyere, det har vært over 30 000 arrestasjoner siden protestene i 2020 og hundretusener av mennesker har måttet flykte fra landet, og regimet går fortsatt aktivt etter folk basert på bilder og videoer fra protestene).

Bloggere, forretningsmenn, fabrikkarbeidere, kunstnere, medlemmer av presidentkampanjen og fredelige demonstranter sitter i fengsel bare fordi de ikke var redde for å utøve rettighetene sine - retten til å delta i fredelige forsamlinger, til å uttrykke sin mening og til å delta i politiske aktiviteter.

Blant annet Ales Bialiatski (https://prisoners.spring96.org/en/person/ales-bjaljackiy), grunnlegger av organisasjonen Viasna96, Nobels fredsprisvinner og for tiden politisk fange som soner en dom på 10 år. De fleste av disse menneskene ble utsatt for politisk motivert straffeforfølgelse i forbindelse med hendelsene som fant sted under og etter presidentvalget i august 2020. Og etter den fullstendige russiske invasjonen i Ukraina begynte regimet å forfølge mennesker som aktivt støttet Ukraina eller til og med uttrykte solidaritet i form av innlegg på sosiale medier, donasjoner eller likes.
Sted
Halfdan Kjerulfs gate 4
5017 Bergen
Hvis du eller din gruppe er interessert i å bruke kontoret,
ta kontakt på: events@bergenassembly.no