Publikasjoner


utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ KonferanseBergen Assembly


Instagram / Facebook / Twitter

Personvern
Mark
NO / EN
 “SUPPE”—Critical Craft Collective—BEK Symposium


Dato: 16.—19.11.2023
Tid: Se under
Arrangør: BEK & Critical Craft Collective“SUPPE”—Critical Craft Collective—BEK Symposium

- 16. nov (19:00) – Åpning av SUPPE studio
- 17.-19. nov (12-16:00) – Åpningstider
- 19. nov (13:00) – Kollektivt måltid i SUPPE-studioet (meld deg på her)

Sted: Bergen Assembly, Halfdan Kjerulfs gate 4

Med utgangspunkt i deres interesser for datavisualisering, oversettelse av kunnskap mellom forskjellige systemer for innkoding, samt spørsmål om tilgjengelighet og deltakelse i digitale kulturer – inviterer Critical Craft Collective (CCC) til prosjektet SUPPE. Prosjektet er initiert og presentert i samarbeid med Tenthaus og er sentrert rundt konseptet av komfort, legemliggjort av suppe.

Ved å anerkjenne mat som et kjærlighetsspråk i mange kulturer, utvider SUPPE-prosjektet ideen om mat som et håndgripelige materiale, et redskap for menneskelige relasjoner, og et medium for omsorg og reparasjon. Prosjektet vil materialisere seg gjennom en rekke aktiviteter i det åpne studioet som holdes av CCC på Bergen Assemblys kontorlokaler gjennom symposiet: med verksteder, installasjoner, samtaler og aktiviteter åpent for publikum til å stikke innom og delta.

Fra spikersuppefortellinger og suppeoppskrifter til aromatiske elementer og ingredienser, og til kunstverk som stammer fra datavisualisering, involverer SUPPE-prosjektet en aktiv prosess med å dekonstruere de mangefasetterte betydningene av «suppe».  Prosjektdeltagere skal utgrave  konvensjonene til denne ydmyke retten, historiene og arven den bærer på, grytene og beholderne som den lages i, samt hvordan «soup» kan leses som et verb, som refererer til forestillinger om å forsterke eller samle noe.

Ved å følge CCCs etos om samarbeidspraksis og laterale arbeidsmåter, anerkjenner SUPPE bidrag fra de forskjellige samfunnene på tvers av forskjellige land, etnisiteter og sosioøkonomisk bakgrunn. SUPPE er en undersøkelse om alternative former for kunstpraksis og produksjon, om nye forankringsstrategier og taktikker for tilgjengelighet og deltakelse av de utvidede samfunnene i digitale domener.

CRITICAL CRAFT COLLECTIVE

Adeline Kueh og Hazel Lim, grunnleggere og kurator-kunstnerduo av Critical Craft Collective (CCC), er dedikert til å utforske håndtverk i skjæringspunktet mellom samtidskunst, design og teknologi. CCC er interessert i de historiske banene til disse fellespraksisene innebygd i håndtverk- og omsorgspolitikk. Gjennom samarbeidsprosesser for skaping, ønsker de å utforske hvordan historiefortelling kan være kraftige verktøy for å desentrere eksisterende maktstrukturer i kunstpraksis. Sammen med samarbeidspartnerne Joanne Lim, Jonathan Liu og Victoria Hertel vil de presentere SUPPE-prosjektet i Bergen.

Klikk her for å gå tilbake til det detaljerte symposieprogrammet.

Bilde: Critical Craft Collective

***

Vi tar som utgangspunkt varierte tolkninger av begrepet «hallusinasjon» – fra den tekniske betegnelsen av feil i større språkmodeller, til sammenstøt mellom vestlige og urfolks epistemologier. Vi vil lete etter forskjellige krysningspunkter mellom det kunstige og det ekte – mellom storskala statistikk og lokal kunnskap. Kan komplekse fellesskap eller mer-enn-menneskelige enheter bli om til datasett? Hvordan utøver skoger beregningsfunksjoner? Sammen med kunstnere, forskere og publikum vil vi utforske hvordan data kan avkoloniseres, hvordan algoritmiske system kan overvinnes og hvordan å stå imot standardiserende krefter. Gjennom samtaler, workshoper, performancer og visninger – med et kritisk blikk på materiell arkitektur, miljøkontekster og politikken bak kunstig intelligens – ønsker vi å lære hvem sin hallusinasjon vi befinner oss i. Detaljert program blir publisert på www.bek.no 18. oktober 2023.

“The Only Lasting Truth is Change” låner tittelen sin fra den toneangivende science fiction-forfatteren Octavia Butlers Parable of the Sower (1993). Symposiet organiseres av BEK med støtte fra Norsk kulturråd, Fritt Ord, Bergen kommune, KORO, Bergesenstiftelsen og i samarbeid med Ekko, Østre, Bergen Assembly, Tenthaus og Statsforvalteren i Vestland. Det er en del av New Perspectives for Action – et prosjekt av Re-Imagine Europe, medfinansiert av EU. Grafisk design av Vera Gomes.

Sted
Halfdan Kjerulfs gate 4
5017 Bergen
Hvis du eller din gruppe er interessert i å bruke kontoret,
ta kontakt på: events@bergenassembly.no