Publikasjoner


utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ KonferanseBergen Assembly


Instagram / Facebook / Twitter

Personvern
Mark
NO / EN
 


Reading4Palestine: tidsskriftlesesirkel #12—Tidsskriftet DER 


Dato: 12.03.2024
Tid: 17:00
Arrangør: Bergen4Palestine & TekstallmenningenFacebook side

Tirsdag 12. mars 2024 inviterer Bergen4Palestine, DER og Tekstallmenningen, tidsskrift- og småforlagssentralen, til Reading4Palestine og tidsskriftlesesirkel for deg som vil lære mer om Palestina. Lesesirkelen vil foregå i Bergen Assembly sine lokaler i Bergen (Halfdan Kjerulfs gate 4, Bergen). Samtalen vil ledes av Karen Berge og Osama Shaheen. Lesesirkelen vil ta utgangspunkt i den siste utgaven av tidsskriftet DER. 

  • Døra åpner kl 17:00.
  • Vi starter lesning kl 17:15 og tar ca 20. minutter pause til Iftar rundt kl 18:20.
  • Vi ordner plass til de som ønsker å be før Iftar.
  • Det er ikke et krav å være påmeldt på arrangementet. Her er det lov å bare stikke innom.
  • Det blir lett middag servering.

DER er et tidsskrift på norsk og arabisk, som fungerer som plattform for formidling og diskusjon av tema knyttet til kultur, språk, levesett og verdier. Teksten som skal diskuteres er “Nakba, Sumud og Intifada: En personlig ordbok for palestinsk tap og motstand” av Rana Issa, som ble publisert i den siste utgaven av tidsskriftet DER. “Nakba, Sumud og Intifada” er en biografisk tekst hvor Rana Issa ser tilbake på oppveksten i en palestinsk familie der politikk og frigjøringskamp preget hverdagen. Med bakgrunn i språk- og oversettelsesarbeid, bruker Issa tre sentrale begrep i den palestinske frigjøringskampen for å utforske hvordan språk, identitet og perspektiv er tett vevd sammen i verdens lengst pågående og uløste flyktningsituasjon.

Rana Issa er kunstnerisk leder i den Oslo-baserte organisasjonen Masahat For Arab Culture In Exile, og publiserte boka “The Modern Arabic Bible” i 2023.

Teksten vil være tilgjengelig på både norsk, arabisk og engelsk. Det er gratis å delta på lesesirkelen, og deltakere kan få et gratis eksemplar av tidsskriftet DER på forhånd.

Tidsskriftlesesirkelen er støttet av Bergesenstiftelsen og Bergen kommune.

***
Dotleft.no

Bergen4Palestine er et dotLeft-initiativ for å bygge antiimperialistisk politisk bevissthet med fokus på full frigjøring og frihet for Palestina.

Vi jobber for å få frem palestinske og pro-palestinske stemmer i Bergen. Vi tar sikte på å organisere studiesirkler, workshops for skriving, offentlig tale, motstandskunst og workshops for motstandskunst.
Sted
Halfdan Kjerulfs gate 4
5017 Bergen
Hvis du eller din gruppe er interessert i å bruke kontoret,
ta kontakt på: events@bergenassembly.no