Publikasjoner


utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ KonferanseBergen Assembly


Instagram / Facebook / Twitter

Personvern
Mark
NO / EN 
 

Annonsering av convenere av
Bergen Assembly 2025

18.08.2023

Vi er glade for å dele at Ravi Agarwal (kunstner og forsker), Adania Shibli (forfatter og forsker innen visuell kultur) og Bergen Arkitekthøgskole (BAS, en alternativ utdanningsinstitusjon) er utnevnt som convenere for Bergen Assemblys femte utgave.

Bergen Assembly er en plattform for kunst viet til å støtte og utforske kontinuerlig kunstnerisk arbeid. Dette arbeidet leder fram til et dyptgående prosjekt, som finner sted i Bergen hvert tredje år. Hver treårssyklus ledes av en eller flere convenere, som står fritt til å utforme og organisere prosjektet, slik at hver utgave antar nye ideer og formater.

Til denne kommende utgaven av Bergen Assembly inviteres Agarwal, Shibli og BAS til å gå inn i en refleksjon rundt mulighetene og umulighetene ved transformativ endring i liv og kunst; De ønsker å åpne for samtaler basert på et felles behov for å forholde seg til den økende dissonansen innenfor sine felt.

Bergen Assembly ble stiftet i 2011 for å stille spørsmål ved hvordan kunst både skapes og oppleves, og utforsker kontinuerlig nye former for kunstnerisk engasjement. Den første utgaven, Monday Begins on Saturday, ble uformet av Ekaterina Degot og David Riff i 2013. Den var organisert som en fortelling som utfoldet seg på tvers av utstillingsrom. Den andre utgaven fant sted i 2016, under ledelse kunstneren og komponisten Tarek Atoui, kollektivet freethought og samarbeidsplattformen PRAXES, som hver produserte et eget prosjekt. I 2019 ble den tredje utgaven, Actually, the Dead Are Not Dead, gjennomført med convenere Iris Dressler og Hans D. Christ, som i samarbeid med ti kunstnere, kuratorer, forfattere og aktivister utforsket nye forestillinger om politisk forsamling. Den fjerde utgaven, Yasmine og Heptaederts syv sider, ble presentert i 2022 av kunstneren Saâdane Afif. Prosjektet åpnet for et kaleidoskop av perspektiver gjennom sine sju gåtefulle rollefigurer, med tilhørende utstillinger.

De nyoppnevnte convenerne har nå innledet samarbeidet om neste utgave av Bergen Assembly som går av stabelen i 2025.


Ravi Agarwal (Delhi, 1958) er kunstner, miljøaktivist, skribent og kurator. I sin praksis retter han blikket mot naturen og dens fremtid, gjennom en linse av kunst, forskning og aktivisme. Arbeidene hans har blitt vist på store museer i separat- og gruppeutstillinger og på internasjonale biennaler. Han har i samarbeid med andre kuratert store offentlige kunstutstillinger, blant annet Yamuna-Elbe project (Hamburg og Delhi, 2009) og Embrace our Rivers (Chennai, 2018). Nylig kuraterte han New Natures, A terrible beauty is born ved Goetheinstituttet og CSMVS Museum i Mumbai, samt Imagined Documents ved Les Rencontres d' Arles 2022. Agarwal er grunnleggeren og lederen av miljøorganisasjonen Toxics Link, og er grunnleggeren av The Shyama Foundation, som arbeider med kunst og økologi i India. Han har skrevet og redigert bøker og tidsskrifter, blant annet The Crisis of Climate Change (Routledge, 2021) og Marg Journal of the Arts - Art and Ecology (Mumbai, april 2020).
Adania Shibli (Palestina, 1974) har skrevet romaner, teaterstykker, noveller og essayer. Romanen hennes Tafsil Thanawi (Minor Detail) ble utgitt av Al-Adab i 2017. Den engelske oversettelsen, utgitt av Fitzcarraldo Editions (Storbritannia) og New Directions (USA), ble senere nominert til National Book Award 2020 og International Booker Prize 2021. Hun er for tiden gjesteforfatter ved Literaturhaus Zürich og Stiftung PWG. Ved siden av sitt skjønnlitterære forfatterskap, er Shibli akademisk forsker, underviser og foreleser. I 2009 tok hun en doktorgrad i kulturstudier ved University of East London. Hun har kuratert kunstneriske prosjekter for institusjoner som A. M. Qattan Foundation i Palestina og Haus der Kulturen der Welt i Tyskland.

Bergen Arkitekthøgskole (BAS) startet opp i 1968 som en nomadisk undervisningsmodell med uformelle seminarer, forelesninger, utendørs workshoper og kurs. Dette ble formalisert til en 5-årig arkitektutdannelse fra 1986, og BAS ble akkreditert for uteksaminering med mastergrad i 1990. BAS ble grunnlagt som et pedagogisk alternativ til de to øvrige skolene i Norge. Læreplanen er basert på Oskar og Zofia Hansens ideer om Open Form og de didaktiske metodene utviklet ved kunstakademiet i Warszawa fra 1950- til 1980-tallet. Open Form oppmuntrer til inkluderende prosesser og flertydig design, for å skape mangfoldige former for samarbeid og kollektiv handling. BAS har skapt et nært forhold til det nordvestlige kystlandskapet og byggetradisjonene. Skolen holder til i en tidligere kornsilo, som vitner om dens eksperimentelle tilnærming til arkitektur og læring. I tillegg til å huse lærere og studenter, fungerer siloen også som en kulturell arena for et større publikum, med offentlige arrangementer og utstillinger.