Publikasjoner


utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ KonferanseBergen Assembly


Instagram / Facebook / Twitter

Personvern
Mark
NO / EN  

Lansering av Side Magazine


31.08.2021

       
Bergen Assembly og vår convener Saâdane Afif er glade for å kunngjøre lanseringen av Side Magazine, tenkt som et sted for utforskning i forkant av den fjerde utgaven av Bergen Assembly. Side Magazine er dedikert til de syv rollene i skuespillet The Heptahedron, skrevet av den franske poeten, essayisten og akademikeren Thomas Clerk i 2016. Rollene, i den rekkefølgen de opptrer, er Professoren, Lurendreieren, Mopedisten, Sannsigeren, En Akrobater, Kullmannen og Turisten.

Ansvarlig redaktør for Side Magazine er Yasmine d’O., kurator for den kommende utgaven av Bergen Assembly.

Yasmine d’O. om rollene, “Jeg gjør meg nå kjent med de syv rollene i Heptaederet, jeg utforsker dem og blir kjent med dem gjennom deres underlige navn. De vil så bli ledetrådene som gir retning til de syv utstillingene den fjerde utgaven av Bergen Assembly skal bestå av. For å ikke sette ut alene på denne stimulerende reisen, inkluderer jeg andre stemmer i min utforskning. Jeg ser på Side Magazine som et verktøy for en poetisk forutanelse av det som skal komme, hvis du forstår hva jeg mener. Det er hverken et kunstmagasin eller et akademisk tidsskrift. Det er derimot ment å kroppsliggjøre de syv sidene av Heptaederet, og gi fysisk form til spørsmålene de stiller.”
       
Den første utgaven av Side Magazine er viet rollefiguren Professoren. Utgaven inneholder syv artikler, som på hver sin måte utforsker Professorens identitet, posisjon og rolle. Bidragsyterne til denne utgaven er blant andre Uli Aigner, Lili Reynaud-Dewar, Jörg Heiser, Christian Nyampeta, Marjorie Senechal og Vivian Slee.

Side Magazine vil utkomme i syv utgaver under oppkjøringen til Bergen Assembly 2022, som åpner 8. september. De syv utgavene vil sammen med en åttende spesialutgave fungere som utstillingskatalog.

Ansvarlig redaktør: Yasmine d’O.
Konsept: Saâdane Afif
Sjefredaktør: Louisa Elderton
Medvirkende redaktør: Jonas von Lenthe
Redaksjonskoordinator: Alix Chambaud
Researchassistent: Tatiana Rybaltchenko    
Korrektur: Hannah Satz
Grafisk design: Neue Gestaltung, Berlin

Redaksjonskomiteen for den første utgaven er Saâdane Afif, Anna Bühler, Alex Chambaud, Louisa Elderton, Ingrid Haug Erstad, Jonas von Lenthe, John McKiernan, Yasmine d’O., Tatiana Rybaltchenko og Pit Stenkhoff.

Bergen Assembly takker Bergen kommune og Norsk kulturråd for støtte til prosjektet.

Side Magazine utgis av Wirklichkeit Books, og er tilgjengelig for salg og abonnement på deres nettside. I tillegg er Side Magazine å finne i utvalgte bokhandler verden over.


Bergen Assembly 2022
Utstilling: 8.9. — 6.11.2022
Åpningsdager: 8.9. — 11.9.2022