Publikasjoner


utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ KonferanseBergen Assembly


Instagram / Facebook / Twitter

Personvern
Mark

La Cantina
de la Touriste

NO / EN


La Cantina de la Touriste er en permanent installasjon av kunstneren Sol Calero som utgjør det nye interiøret på Kafé Mat & prat. Denne permanente Installasjonen ble produsert som en del av den fjerde utgaven av Bergen Assembly i 2022, Yasmine og Heptaederets syv sider.

Du kan oppleve La Cantina de la Touriste på Kafe Mat & prat og prøve deres gode og rimelige lunchmeny med sunne retter fra hele verden.
Åpent for lunch mandag til fredag, 10:00 - 15:00.

Caleros La Cantina de la Touriste har gitt den tidligere institusjonspregede kaféen på Engensenteret en ny, innbydende, og fargerik atmosfære. Det nye kantinerommet legger til rette for sosial utveksling og nye forbindelser.

Mat & prat er et opplærings- og arbeidstreningssted i regi av Ny Sjanse, Bergen kommune. Deltakerne kommer fra mange forskjellige land, og de bringer derfor med seg kunnskap om forskjellige matkulturer som reflekteres i den skiftende menyen. Caleros omfattende redesign, skapt i tett dialog med Kafé Mat & prat, gir det eksisterende prosjektet et løft. Besøkende og deltakere kan føle at de er turister i sin egen by for en stund. Det lyse veggmaleriet av fliser, de håndmalte møblene og romdelere som leder tankene mot steder langt sør, gjenspeiler Caleros interesse for tropisk estetikk, anvendt design, og det selvbevisst «eksotiske».                                                  Kunstnerbiografi

    Sol Calero lager stedsspesifikke installasjoner som fungerer som samlingsrom. Hun bruker ofte overdådige, tredimensjonale tablåer, og har iscenesatt situasjoner både på en skole, et spa og et vekslingskontor. Caleros verk er levende, lyse og lekne, samtidig som de har politiske overtoner med temaer som kulturell representasjon, nasjonal identitet, eksotisme og marginalisering. Hennes venezuelanske bakgrunn har påvirket interessen for kulturelle koder og klisjeer fra den latinamerikanske konteksten som sprer seg og endrer seg, samt måtene visuelle symboler kan gjennomgå endringer på.


                                   
Mandag—Fredag
10:00–15:00La Cantina de la Touriste. Foto: Nicholas Rösener