NO / EN
Jungelfest 2024
Dato: 25—27.01.2024
Tid: Se under
Arrangør: Jungelen
24 - 28 jan
Endelig!!! Denne har vi gledet oss til å dele med dere i laaang tid. Jungelfest 2024 markerer 8 år med Jungelen: 8 år med klubbkvelder, popups, festivaler, konserter, dj-sets og ellevill dansing.
FB-EVENT: Klikk her for å komme til FB-eventet
FRIVILLIG: Klikk her for å komme til frivillig-siden
BILLETTER: klikk her for å kjøpe billetter
Programmet består av bl.a. Zouk, Boogie, Räi, Funana og Coladeira: altså den beste musikken fra Guadeloupe, Algerie og Kapp Verde, som dere ikke hører andre steder enn hos oss. Artister og publikum kommer inn fra hele verden (og Norge) – vi gleder oss enormt til å feire våre 8 år sammen med dere!
Dere var over 1200 i publikum på sist Jungelfest og flere hundre slapp ikke inn – nå utvider vi festivalen med flere spillesteder, flere konserter og flere festivaldager. Billetter selges i forkant.
***
25-27 jan — Bergen Assembly
25 jan (17.00 - 19.00)
JULIE FORCHHAMMER - MUSIC AND CLIMATE JUSTICE
Er du interessert i musikk, klima og planetens fremtid? Julie Forchhammer leder workshopen “Music and climate justice” under Jungelfest 2024 på Bergen Assembly.
Sammen med Julie Forchhammer kommer vi til å utforske temaer som: Hvordan kan musikk, musikere og musikkindustrien bidra til å skape systematiske endringer for å sikre alt liv på planeten? Hvordan er klimarettferdighet knyttet til andre sosiale, økonomiske og miljømessige utfordringer? Hvordan kan vi jobbe med musikk på et lokalt plan, men med en global effekt?
Julie Forchhammer har vært med å starte den ideelle organisasjonen @klimakultur, som guider den norske kultursektoren om klimarettferdighet og hvordan man tar grep om klimaendring. Høsten 2023 deltok vi på workshopen til Julie under Oslo World, og vi bestemte oss fort for å sette den opp på Jungelfest!
Workshopen er gratis men krever billett – hent ut gratisbilletten din fra kommende onsdag kl. 12:00.
27 jan (13.00 - 15.00)
PANELSAMTALE LEDET AV MICHELLE BADIANE
Lørdag 27.01 møtes Hadj Sameer (dj/foredragsholder), Girson Dias (dj/arrangør), Irem Müftüoğlu (musiker/arrangør) og Tora Söderström Gaden (dj og musikkforsker) på Bergen Assembly for å snakke om hvilken betydning musikken kan ha for identiteten vår.
Panelsamtalen vil diskutere en rekke spørsmål om hvordan musikken formes av oss – og hvordan den påvirker oss. Vi stiller spørsmål om hva som skjer når musikk gjenoppdages av en diaspora som står mellom ulike kulturer – for eksempel når plateselskap og artister som Habibi Funk eller Miss Tati gir nytt liv til musikk som har vært bortgjemt, eller ulovlig (!) i mange år? Og hva med store artister som Jay-Z som sampler lydklipp, skaper nye versjoner og gjør gamle låter relevante for nye generasjoner? Hva blir det nye som oppstår, og er det eventuelt noe som går tapt?
Panelsamtalen ledes av vår egen Michelle Badiane og settes opp i samarbeid med Piñata Radio, som også strømmer samtalen direkte på www.pinataradio.com
27 jan (16.00 - 18.00)
HADJ SAMEER: “RÄI IS NOT DEAD” (FOREDRAG)
Hadj Sameer har mange talenter. Noen dager holder han foredrag på det arabiske institutt i Paris, andre dager lager han radioprogrammer for NTS Radio i London og gjør DJ-sets på Boiler Room. Fredag 26. januar finner du Hadj Sameer hos oss på Jungelfest 2024, der han forteller om räimusikk fra Algerie!
Hadj Sameer er født i Frankrike av en algerisk far og tyrkisk mor. Han samler på plater, lager dokumentarer, holder foredrag og er DJ. For ikke så lenge siden kom han ut med dokumentarserien “Räi is not dead", som ble vist på nasjonal-tv i Frankrike og Tyskland. Serien forteller om historien til räimusikken med intervjuer fra kjente Rai artister som Cheb Khaled, Cheikha Remitti og Prince Hasni.
Räi er en folkemusikksjanger fra Algerie som startet i byen Oran i Nord-Algerie på 1920-tallet. Musikken begynte å bli kjent i resten av verden på 1980-tallet. På denne tiden ble raikassetter solgt som varmt brød, spesielt i nabolaget Barbés i Paris.
Her i Skandinavia er det ikke ofte man hører musikk fra Nord-Afrika på radio, tv, i barer og klubber. Men noen ganger er raimusikken der, selv om man ikke tenker over det. Kanskje du sang sammen med Karpe på arabisk til sangen PAF.no hvor de brukte den kjente tunisiske sangen «Sidi Mansour» (opprinnelig skrevet av Sameh Al Ajami).
Selv den kjente Franske artisten, DJ Snake, hyller räimusikken med sangen “Disco Maghreb” – som er navnet på en av de mest kjente platesjappene og plateselskapene fra Algerie. Sangen har i dag over 20 millioner avspillinger på Spotify. Så kanskje raimusikken ikke er dø?
Sted
Halfdan Kjerulfs gate 4
5017 Bergen
Hvis du eller din gruppe er interessert i å bruke kontoret,
ta kontakt på: events@bergenassembly.no
Halfdan Kjerulfs gate 4
5017 Bergen
Hvis du eller din gruppe er interessert i å bruke kontoret,
ta kontakt på: events@bergenassembly.no