Publikasjoner


utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ KonferanseBergen Assembly


Instagram / Facebook / Twitter

Personvern
Mark
NO / EN
 


FMV bokklubb: “White Torture: Interviews with Iranian Women Prisoners” av Narges Mohammadi

Dato: 25.03.2024
Tid: 18:00-21:00
Arrangør: Female Minority VoicesVelkommen til årets tredje møte i The Female Minority Voices Book Club! I anledning mars og kvinnehistoriens måned har vi valgt boken “White Torture: Intervjuer med iranske kvinnelige fanger” av Narges Mohammadi.

> Facebook Arrangement 
> Meld deg inn i bokklubben vår her!


OM BOKEN:

Kvinnelige samvittighetsfanger og aktivister snakker ut om tortur i iranske fengsler. VINNER AV NOBELS FREDSPRIS I 2023. "Et must for alle som er opptatt av menneskerettigheter i Iran. En gripende, rørende og fullstendig sjokkerende beretning. Kylie Moore-Gilbert Iranske fengsler bryter menneskerettighetene systematisk. I White Torture deler fjorten kvinner, deriblant Nazanin Zaghari-Ratcliffe, sine erfaringer med trakassering og juling fra fangevoktere, fullstendig bind for øynene og nektelse av medisinsk behandling. Sinte forhørsledere truer familiene deres og lyver om hvor de befinner seg. En av fangene blir til og med fortalt at hun er død.

Ingen av kvinnene har begått forbrytelser - de er samvittighetsfanger eller holdes som gisler i forhandlinger. Gjennom tortur håper den iranske staten å omskape sjelene deres. Disse intervjuene, som Narges Mohammadi gjennomførte mens kvinnene satt fengslet eller var tiltalt, er forbløffende dokumenter om motstand og integritet. Mens iranerne fortsatt kjemper for kvinne, liv og frihet, anklager White Torture regimet for dets forbrytelser.

TILBUD:

Vårt teammedlem Rodolfo Baldinotti vil kunne bestille boken for de av dere som ønsker å benytte dette tilbudet. Han vil gi en liste til bokhandelen (Norli Strandgaten) og du vil bli kontaktet når boken er klar til å hentes (betaling der og da). Send en e-post med ditt fulle navn og kontaktinformasjon til: femaleminorityvoices@gmail.com

------
Og som alltid, hvis du ikke rekker å lese boken, kom likevel! Boken fungerer som en samtalestarter, så det er bare å lese seg opp på bokens tema/emne og bli med på en god samtale - og ta med deg en venn!
Sted
Halfdan Kjerulfs gate 4
5017 Bergen
Hvis du eller din gruppe er interessert i å bruke kontoret,
ta kontakt på: events@bergenassembly.no