Publikasjoner


utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ KonferanseBergen Assembly


Instagram / Facebook / Twitter

Personvern
Mark
NO / EN
 

Ekko Fetival: Nivhek—“Engine”— Spiral ice knife version (lydinstallajon)


Dato: 01.—04.11.2023
Tid: (se nedenfor)
Arrangør: Ekko Festival

“Engine” - Spiral ice knife version (lydinstallajon)

onsdag 1. nov        17:00 - 21:00 (åpning)
torsdag 2. nov      16:00 - 22.00
fredag 3. nov        16.00 - 22.00
lørdag 4. nov        16.00 - 22.00

Program og billetter til Ekko-festivalen finner du på Ekko.no.

***

Under Ekko presenterer Liz Harris aka Nivhek verket «Engine» i to ulike former: både som konsertversjon og som en lydinstallasjon.

Konsertversjonen «Engine» tar utgangspunkt hennes fascinasjon for akselerasjon og motorlyd - en kilde til overflod, makt, sex, dekonstruksjon, kapitalisme, forurensning, transformasjon og liv. En guttural basslyd og et speil av organiske lyder som minner om hjerteslag, pusting og blodsirkulasjon. Verket blir fremført sammen med en orginalfilm av det eksperimentelle kinematografen Takashi Makino.

I over 18 år har Liz Harris aka Grouper aka Nivhek utforsket stemningsfulle og elektroniske lydlandskaper gjennom sitt unike ambiente og dronete lydbilde - akustiske eller elektriske gitarer, piano, pedaler, vokal, romklang, feltopptak og harmonier. Resultatet er alltid minimalistisk og kraftfullt.

Hun er en en mediesky artist, men har en global tilhengerskare. Hun gjør sjeldent intervjuer og snakker enda sjeldnere om musikken sin. I 2019 ga ut en av sine til nå mest kompromissløse og minimalistiske utgivelser «After its own death / Walking in a spiral towards the house» under aliaset Nivhek, utgitt på Yellow Electric - hennes eget selskap.

På 58 minutter speiler hun på mange måter sin kunstneriske praksis, også som visuell artist, hvor hun lager intrikate tegninger svarte blekk-tegninger. Alt hun gjør uttrykker en spenning mellom helhet og oppløsning, hvordan lyder, eller streker, danner mønstre som bryter fra hverandre, muterer, og gjenforenes. Med et sterk fokus på enkelt-elementer, vær det en strek, en streng på en gitar, eller en tone i stemmen, er resultatet alltid meditativt og åpner for å slippe indre følelser løs.

***
“Engine” - konsertversjon

Dato:    Torsdag 02.11.
Tid:       22:00
Sted:      Østre - Hus for lydkunst og elektronisk musikk

Billetter:    Dagspass 220,- , Festivalpass 900,-

Program og billetter til Ekko-festivalen finner du på Ekko.no.

Sted
Halfdan Kjerulfs gate 4
5017 Bergen
Hvis du eller din gruppe er interessert i å bruke kontoret,
ta kontakt på: events@bergenassembly.no