Publikasjoner


utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ KonferanseBergen Assembly


Instagram / Facebook / Twitter

Personvern
Mark
NO / EN  

Bergen Assembly kunngjør Ingrid Haug Erstad som direktør


18.02.2020


Styret i Bergenstriennalen AS har gleden av å kunngjøre at Ingrid Haug Erstad er utnevnt til daglig leder og direktør for Bergen Assembly. Erstad har fungert som midlertidig direktør siden høsten 2018 og markerte seg som en sterk kandidat for stillingen - en seks år tidsbegrenset ansettelse.

Erstad har en mastergrad fra Universitetet i Bergen og er utdannet kunsthistoriker og kurator. Hun startet sin karriere i Bergen Kunsthall og flyttet senere til Berlin. Derfra har hun tilegnet seg bred erfaring og kunnskap om det internasjonale kunstfeltet, med prosjekter i Europa og USA. Høsten 2018 fikk hun ansvaret for Bergen Assemblys oppkjøringen til sin tredje utgave, med tittelen Actually, the Dead Are Not Dead (2019).

”Jeg er veldig glad for at vi får Ingrid inn permanent og har store forventninger til Bergen Assembly under hennes ledelse. Hennes sterke organisasjonsevne og unike evne til å kommunisere og samarbeide med Bergen Assemblys kunstneriske ledere er avgjørende for vår suksess,” sier styreleder Stein Olaf Onarheim.

“Ingrid har lykkes med å skape et profesjonelt miljø der de mest utfordrende kuratoriske og kunstneriske visjonene ikke bare kunne realiseres, men utvikles og nå et større publikum, både lokalt og internasjonalt. Som midlertidig direktør har hun utviklet spennende og fremtidsrettede ideer om hvordan man kan fortsette å bygge den ukonvensjonelle institusjonelle infrastrukturen til Bergen Assembly. Sammen med mine kolleger i Bergen Assemblys kunstneriske råd, ser jeg frem til å fortsette å jobbe med henne på denne veien,” sier Maria Hlavajova (Utrecht) som sammen med Solveig Øvstebø (Chicago) og Gabriele Horn (Berlin) har bistått styret i ansettelsesprosessen.

Stillingen hadde mer enn tjuefem høyt kvalifiserte søkere fra hele verden. Styrets beslutning kom etter en omfattende prosess som inkluderte intervjuer med ni internasjonale kandidater. 

“Jeg gleder meg veldig til å fortsette å utvikle denne velrenommerte institusjonen,” sier Erstad. “Det vil være en stor glede å administrere neste utgave av Bergen Assembly helt fra start til slutt.”


         Bergen Assembly, en av Norges viktigste internasjonale samtiskunstarenaer, arrangeres hvert tredje år av Bergenstriennalen AS, etablert av Bergen kommune. Sammen med sitt internasjonale kunstneriske råd, utpeker Bergen Assembly en eller flere "convener(s)"/ kunstnerisk leder(e) for hver utgave. Denne engasjerer et bredt felt av kunstutøvere fra hele verden, i samarbeid med den lokale kunstscenen. Med vekt på lengre tidsrammer for utvikling og produksjon så vel som innovative formater, er Bergen Assembly en smidig, fleksibel institusjon som ønsker nye kunstneriske tilnærminger til dagens brennende spørsmål.