Publikasjoner


utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ KonferanseBergen Assembly


Instagram / Facebook / Twitter

Personvern
Mark
NO / EN  

Bergen Assembly 2022 runder av med over 40.000 besøk!


09.11.2022


Den fjerde utgaven av Bergen Assembly, Yasmine og Heptaederets syv sider varte fra 8.9-6.11.2022. Saâdane Afif var convener og Yasmine d´O. kurator.

Gjennom utstillingsperioden ble besøkende invitert med på reisen sammen med Yasmine på søken etter Heptaederet — en syvsidet figur bestående av syv rollefigurer: Professoren, Mopedisten, Lurendreieren, Sannsigeren, En akrobater, Kullmannen og Turisten. Disse syv rollefigurene lånte sine navn til de syv utstillingsstedene omkring i Bergen. 21 kunstnere ble invitert til å bidra med verk som utforsket dette narrativet. Verkene deres ble stilt ut i syv ulike utstillingssteder: Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) UiB, Bryggens Museum, Bergen Kunsthall, Østre Skostredet (Østre, Northing, et gammelt trehus), Gyldenpris Kunsthall, Permanenten (KODE 1) og Kafé Mat & Prat.

I oppkjøringen til utstillingen, slapp vi også syv utgaver av Side Magazine, som var et magasin som fungerte som et rammeverk for forskning knyttet til utstillingen. Hver utgave var viet til en av de syv mystiske rollefigurene. En åttende spesialutgave ble gitt ut etter utstillingsåpningen. Denne utgaven fungerte som vår utstillingskatalog. Til slutt, lanserte vi nylig alle åtte utgaver sammen som et sett, kalt “The Heptahedron”.

I løpet av utstillingsperioden hadde vi totalt over 40.000 (!) besøkende ved de ulike utstillingsstedene. Våre formidlere holdt utstillingsvandringer og kunstnersamtaler og i helgene ble det arrangert familieverksted. Under åpningshelgen var det klubbkvelder ved Østre, en konsert i Domkirken og en annen ved Grand Hotel.

Ved den permanente utstillingen, La Cantina de la Touriste ved Kafé Mat & Prat var det syv gjestekokker som sammen med deltakere hos Ny Sjanse laget nydelige tre-retters middager hver uke torsdag til lørdag, for kun 300 NOK.

Kontoret vårt i Halfdan Kjerulfs gate 4 hadde også en bar som var ukentlig åpen. Her ble det holdt mange flotte kveldsarrangementer hvor DJer som Love Pump, Said Warya, Daijobu, Simon Alejandro, Reckless Kettle og Hildisvíni spilte.

Vi takker utstillingsstedene og partnere, våre utstillingsverter, bartendere, produksjonsteam, teknikere, formidlingsteam, våre gjestekokker og Ny Sjanse, Side Magazine-teamet, DJene, designerne, våre sponsorer, og alle andre som har satt inn femtegiret og strukket seg langt utover arbeidsoppgavene sine for denne utgaven.

Den femte utgaven av Bergen Assembly finner sted i 2025. Den fleksible modellen for kunstnerisk produksjon og forskning strukturert rundt offentlige formater i Bergen blir oppfunnet på nytt for hver utgave. De neste convenerne som skal tenke ut format og innhold for Bergen Assembly 2025 kunngjøres i 2023  — bli med oss i mellomtiden på kommende prosjekter og arrangementer!