Publikasjoner


utgaver

    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎
    ︎ KonferanseBergen Assembly


Instagram / Facebook / Twitter

Personvern
Mark
NO / EN 
 

Bergen Assembly 2022


04.03.2022


I fjerde utgave av Bergen Assembly inviterer kurator Yasmine d’O. publikum til å følge en annen Yasmine, en oppdiktet person, i hennes søken etter en gåtefull form – en syvsidet, tredimensjonal figur kalt Heptaederet. Hun blir ledsaget av syv særegne rollefigurer som hun møter på ferden: Professoren, Lurendreieren, Mopedisten, Sannsigeren, En akrobater, Kullmannen og Turisten.

Disse rollefigurene gir også navn til syv utstillinger på ulike utstillingsssteder i Bergen mellom 8. september og 6. november 2022. I hver utstilling finner du tre forskjellige kunstneriske perspektiver, som belyser de syv rollefigurene på ulike måter. Når du har fulgt Yasmine gjennom møtene med hver og en av dem, er det minnene og opplevelsene du sitter igjen med, som gir form til ditt eget heptaeder.

Historien om Yasmines søken etter Heptaederet kommer fra et skuespill av den franske forfatteren Thomas Clerc, basert på en performance Saâdane Afif fremførte i Marrakech i 2014. Performancen ga utspring til en idé som siden har vandret fra Marokko og nordover. På veien har idéen støtt på ulike situasjoner og personer, og gjennom disse møtene blitt utfylt og forvandlet til en ny form – Bergen Assembly 2022.

Utstillingen som er viet rollefiguren Professoren, finner du ved Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen, Lurendreieren er på Bergen Kunsthall, og Mopedisten på Bryggens Museum.

Sannsigeren kan du møte i tre lokaler i den smale sidegaten Østre Skostredet: Østre – hus for lydkunst og elektronisk musikk, Northing Space, en institusjon som promoterer og formidler østasiatisk kunst og kultur i Norge, og et gammelt trehus.

En Akrobater vises på Kunsthall 3.14, Kullmannen finner du på Gyldenpris Kunsthall, og Turisten på Permanenten og på Kafé Mat & Prat på Engensenteret sykehjem.

I tiden fram mot utstillingsåpningene kan du utforske Heptaederets syv sider gjennom de syv utgavene av Side Magazine, som publiseres av Wirklichkeit Books. Utgavene der vi møter Professoren og Mopedisten, er allerede lansert, og det neste magasinet, viet til Lurendreieren, kommer snart.

Bergen Assembly 2022 er støttet av Bergen kommune og Norsk Kulturråd.